Niks kunnen horen is misschien wel een van de moeilijkste handicaps die je kan hebben. Als er iets is wat mensen definieert is het immers dat we heel graag met elkaar babbelen. Iemand die dit als geen ander weet, is de vijf jaar oude ReShod, die al jaren problemen met zijn gehoor heeft. Maar gelukkig is daar de techniek.

ReShod krijgt namelijk een nieuw cochleair implantaat, waardoor hij weer kan horen. Zijn reactie is absoluut goud waard.

Cochleaire implantaten
Cochleaire implantaten zijn apparaatjes waarbij de functie van het oor deels wordt overgenomen door een operatief geplaatst implantaat. Deze vangt signalen op die normaal door je oor worden opgepikt en stuurt die direct door naar de hersens. Het gevolg: je hoort weer. Het eerste implantaat werd al in 1978 in gebruik genomen, maar de afgelopen jaren zijn ze steeds beter en gangbaarder geworden.

Inmiddels hebben cochleaire implantaten al heel veel dove kinderen én volwassenen voor het eerst weer iets laten horen. En dat leidt tot emotionele reacties.

Deel
Tweet