Stel, je hebt de kat van je schoonmoeder per ongeluk overreden en bent op zoek naar een plek waar ze je nooit zal vinden, of je wil gewoon graag een moderne Robinson Crusoe zijn. Dan heeft de onderstaande video van Real Life Lore een aantal gouden tips voor je. Want hoewel we inmiddels met vliegtuigen, helicopters, ubers en segway’s heel mobiel zijn geworden, zijn er nog steeds plekken waar mensen nauwelijks komen.

Vet hoge bergen

Met uitzondering van een paar verre tropische eilanden blijken de meest avontuurlijke plekken gewoon op land te liggen: in de Himalaya’s welteverstaan. De top van Mount Everest (8.848 m) lijkt natuurlijk een goede kanshebber als moeilijkst te bereiken plek. Toch er zijn pieken die de Mount Everest laten verbleken tot een wandelingetje in een zonnig Klazienaveen. Zo is er de top van de Annapurna, de op tien-na hoogste berg ter wereld: maar 191 mensen wisten ooit de top te bereiken, 61 overleefden de klim niet.

Maar de allermoeilijkste bergtop waar je – legaal – heen kan gaan, is waarschijnlijk de top van de 7.453 meter hoge Muchu Chhish. De piek van deze Pakistaanse berg is zo steil dat er nog nooit iemand op wist te komen. En nou ja, hij is wel gewoon echt heel steil. Kijk maar.

Foto: RealLifeLoreDeel
Tweet