Dit is een filmpje van Merakli de kip. En Merakli is zo’n angstaanjagend grote kip dat ze met haar verschijning twitteraars van over de hele wereld bezig houdt.

De kip is waarschijnlijk eigendom van ene Fitim Sejfijaj, die het filmpje uploadde op een Kosovaarse Facebookgroep voor ‘decoratief gevogelte’. Zijn mede kipliefhebbers – die opvallend vaak een kip als profielfoto hebben – zijn zeer enthousiast over het ‘ongelofelijke’ exemplaar, valt op te maken uit de lyrische reacties bij zijn filmpje.

Inmiddels hebben ze in de Facebookgroep ook door dat de megahen is opgepikt in de rest van de wereld. Van een kip met 620 volgers genaamd Orpington Gold krijgt eigenaar Fitim het wijze advies – als we Facebook translate moeten geloven – om maar gewoon mee te gaan in de hype en zich niet gek te laten maken.

Koning van het gevogelte

Merakli is volgens een aantal zelfverklaarde kipexperts trouwens een Brahma kip. Een soort die ook wel de ‘koning van het gevogelte’
wordt genoemd. De Brahma was tot 1930 de belangrijkste kipsoort voor de slacht, maar is inmiddels ingehaald door andere rassen. Dan weet je dat ook meteen.

Deel
Tweet