Foto: FALTAZI

Voor veel mannen is de weg van het café naar huis een gevecht tegen de vollopende urinebuis. Een gevecht dat vaak wordt verloren door de man in kwestie. De oplossing: overal pisbakken. Maar die pisbakken zijn vaak lelijk, weinig duurzaam en ze stinken. Reden voor de mensen van het Franse ontwerpbureau FALTAZI om een nieuw soort pisbak te ontwerpen: de Uritrottoir.

Sfeervol alternatief

Deze bloempisbak – die in Parijs wordt uitgeprobeerd – is een sfeervol, naar bloemen riekend alternatief voor de bestaande straaturinoirs. Én het is een duurzaam alternatief. Want de nuttige grondstoffen uit het mannelijke plas worden gefilterd zodat deze weer kunnen worden herbruikt als mest voor de bloemetjes.

Om de pisbak een representatief imago aan te meten, hebben de ontwerpers een serie filmpjes gemaakt. Hierin kun je zien dat een dronken gangsterboy net zo graag tussen de madeliefjes zijn boodschap doet als een broccoliverslindende hippie.


Deel
Tweet