Foto: Wikipedia / ZMcCune

Als je dacht dat die Tinderdate die je steeds nieuwe foto’s van zijn boot stuurt irritant is, verhuis dan maar niet naar India. Daar worden steeds meer vrouwen namelijk lastiggevallen door zogenaamde ‘Phone Romeo’s’, mannen die willekeurige nummers bellen in de hoop contact te leggen met het andere geslacht. Ze zijn heel aanhoudend en bloed-bloed-bloedirritant.

Jachtritueel

Het jachtritueel van de Phone Romeo is simpel: je belt net zo vaak een willekeurig nummer tot je een vrouwelijke stem aan de lijn krijgt. Hangt ze op? Geen probleem. Je slaat het nummer gewoon op en blijft haar weken- of maandenlang bellen in de hoop dat ze je schatje wordt.

Er zijn voorbeelden van vrouwen die door meer dan 200 verschillende mannen zijn gebeld. Sommigen netjes: “Ik zou je graag leren kennen”, anderen niet: “Ik wil illegale dingen met je doen”. Hoewel deze telefonische casanova’s het gelukkig bijna altijd bij telefonisch lastigvallen houden, maakt dat ze niet minder intimiderend. De Indiase politie wordt om die reden weer platgebeld door wanhopige vrouwen, die gek worden van al die hijgende mannen.

Positieve verhalen

Toch is het niet allemaal ellende. Er zijn ook verhalen van vrouwen die blij zijn met al die telefonische aandacht. Bijvoorbeeld de 16-jarige Umakanti Padhan, die aan de New York Times een elf maanden durende relatie opbiechtte met een onbekende beller.

“Het is een veilige manier om mannen te ontmoeten, zonder fysiek risico te lopen”, zegt de Indiase journaliste Sumiran Preet Kaur. Daar komt bij dat Indiase vrouwen tot hun huwelijk door familie vaak strikt gescheiden worden van mannen. De telefoongesprekken zijn voor sommige van hen een manier om toch met het andere geslacht in contact te komen.

En nog een ander leuk voordeel: Indiase zangers hebben weer een boeiend onderwerp voor swingende videoclips.

Deel
Tweet