Vliegangst hebben wel meer mensen. Maar wie rustig blijft ademhalen, zich niet al te veel van de wijs laat brengen van stewardessen die demonstreren waar je zuurstofmasker zit, en zich zo min mogelijk aantrekt van de turbulentie, komt al een heel end. Dat kom je sowieso trouwens wel meestal, als je het vliegtuig neemt.

Angst voor mededpassagiers

Soms gaat vliegangst wel heel ver. Oud-voetballer Dennis Bergkamp vond het bijvoorbeeld op een gegeven moment wel welletjes met die verre reizen naar uitwedstrijden, en pakte liever de auto. Of ging überhaupt niet meer. De Non-Flying Dutchman, werd hij ook wel genoemd.

Ook in de commercial van Royal Jordanian heeft iemand last van vliegangst, maar deze is weer van een totaal andere orde. Het gaat namelijk niet eens zozeer om het vliegen zelf – eerder om de angst die passagiers voor elkaar kunnen hebben:

Deel
Tweet