Foto: Gage Skidmore, via Flickr. CC BY-SA 2.0

Donald Trump tweet iets. Een gegeven dat op zich net zo noemenswaardig is als het feit dat Herman van Rijswijk uit Geldermalsen ieder weekend even een kopje thee drinkt met zijn bejaarde buurvrouw Jannie, en daarbij kandijkoekjes eet uit een trommel die doordeweeks nooit wordt geopend.

Toch is er iets bijzonders aan de volgende tweet:

Wat dan? Er bestaat helemaal niet zoiets als de “White House Council.” Wel een White House Counsel, maar dat is een compleet ander woord.

Na een tijdje had Trum dat ook wel door, waardoor hij de tweet aanpaste. Helaas voor hem had het woordenboek Merriam-Webster het op dat moment allang gezien. En hem publiekelijk op zijn slordigheid gewezen:

Noem het gerust een zeikactie. Aan de andere kant zou je van een president toch op z’n minst kunnen verwachten dat hij zijn eigen taal beheerst, en als er iemand is die het recht heeft Trump bij te brengen wat hij kennelijk niet volledig onder de knie heeft, dan zijn het wel de grammar nazi’s van Merriam-Webster.

Deel
Tweet