Screenshot via YouTube

Screenshot via YouTube

Je wordt maar één keer in je leven zestien. En dus wilde de Amerikaanse Addie Weyrich iets speciaals doen voor de sweet sixteen van haar vriendin Jenny Gorelick, iets dat ze nooit zou verwachten.

Ze besloot een surpriseparty te organiseren in de metro. Een logistiek huzarenstukje, want je moet maar net alle mensen in de metro zover krijgen dat ze enthousiast meedoen, en ze ruim van tevoren instrueren. En dan moet het feestvarken in kwestie ook nog eens in de juiste metrowagon stappen – geen wonder waarom niemand het ooit in zijn hoofd haalt om hier zoiets te organiseren.

Maar ja, dan is het verrassingseffect dus des te groter.

Uiteindelijk kwam alles goed. Zo zag het gezicht van Jenny eruit toen ze de metro instapte.

Screenshot via YouTube

Geheel volgens plan stapte Jenny op bij metrostation 57th Street. Al moeten we er toch wel eerlijk bij vertellen dat Jenny er eigenlijk gewoon al wist – zowel zij als Addie zijn actrices, en actief voor het comedycollectief Improv Everywhere.

“Het doel van deze stunt was om te zien of we volstrekt willekeurige mensen met elkaar konden laten feesten,” liet organisator Charlie Todd weten. Dat bleek zeker het geval. “De verjaardag was dan wel niet echt, maar het feest was dat zeker wel.”

Deel
Tweet