Foto: Vimeo

Tweeënhalf jaar hebben de makers van animatiestudio Dress Code gedaan over Coke Habit, een vier minuten durende animatiefilm over de verschillende fases van een colaverslaving. Maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn.

Volledig afhankelijk

Coke Habit vertelt het verhaal van Mike, een van de editors bij Dress Code, die als scholier volledig afhankelijk werd van het goedje. Het begon bij één blikje per dag, maar werd al gauw veel meer. Toen zijn ouders zijn verslaving niet langer wilden financieren ging hij als een junkie op zoek naar zijn volgende shot: “Op feestjes dronk ik alle halflege blikken op.” Dit hield hij vol totdat hij werd geteisterd door razende migraine-aanvallen, zwarte vlekken, tunnelvisie en duizeligheid. Wat bleek: zijn colaverslaving was veel minder onschuldig dan hij had gedacht.

Deel
Tweet