Screenshot via YouTube

De film Forrest Gump is grotendeels een raamvertelling, waarbij de hoofdpersoon (Tom Hanks) zijn levensverhaal vertelt vanaf een bankje bij de bushalte. Hij praat met mensen die op de bus wachten, en hij verder eigenlijk helemaal niet kent. Leuke vorm, al zou je toch willen dat mensen in het echt ook wat vaker spontane gesprekjes met elkaar aanknopen in de openbare ruimte.

Om het ijs in dit soort situaties te breken, bedacht Nescafé een simpel maar doeltreffend idee: een bankje dat op den duur opeens korter wordt, waardoor de twee personen die erop zitten in een keer lekker dichtbij elkaar komen te zitten. Het bedrijf plaatste zo’n bankje tijdens de Salone del Mobile – een designevenement in Milaan – op een pleintje, en nodigde mensen uit om er een kopje koffie te komen drinken. Het blijft natuurlijk Nescafé.

Bekijk hieronder de commercial rondom de Hello Bench. Een bankje dat je laat socializen waar je bij zit.

Deel
Tweet