Het klinkt misschien als iets vanzelfsprekends, maar het is niet per se handig om beeldmateriaal over het web te laten circuleren waarop je naakt staat afgebeeld. Daar weten inmiddels een hoop slachtoffers van afpersing alles vanaf. Inclusief de voormalige ADO-doelman Stefan Postma.

Helaas zijn er nog altijd genoeg naïeve kinderen in de wereld die het toch niet kunnen laten. Daarom heeft de Canadese kinderbescherming een campagne bedacht om ze hier wat beter mee om te laten gaan. Stuurt iemand in een opgewonden flirterige bui een whatsappje met daarin het vriendelijke verzoek om een naaktfoto op te sturen? Antwoord met een foto van een naakte molrat.

Naakte molratten

Don’t get sextorted, luidt de boodschap. Laat je niet chanteren. Want zulk materiaal zal nooit helemaal verdwijnen, en kan in principe altijd tegen je gebruikt worden. En je kunt veel zeggen van naakte molratten, maar niet dat hun kiekjes chantagemateriaal zijn.

Dus kinders, mochten jullie de komende tijd in de verleiding komen om toch een wat ondeugend plaatje van jezelf naar iemand te sturen – weet wat je te doen staat. De Canadese kinderbescherming heeft hier wat naakte molratten-memes voor je klaarstaan, gratis te downloaden. Doe er je voordeel mee.

In dit filmpje licht de organisatie dit idee verder toe:

Deel
Tweet