Als Brad Pitt nu opeens weerman zou worden, dan zou hij ons over lagedrukgebieden en depressies weinig nieuws onder de zon kunnen vertellen. Hij is dan ook filmacteur, en heeft geen enkele meteorologische opleiding genoten.

Dat weerhield de Amerikaanse komiek Jim Jeffries er niet van om hem voor de gelegenheid het weer te laten duiden voor de komende tijd, in zijn eigen latenightshow. Jeffries neemt het begrip ‘tijd’ daarbij wel een beetje breed, want de voorspellingen van Pitt gaan over ‘de toekomst.’

“In dit gebied” – Pitt wijst naar het hele continent Afrika – “wordt het veel warmer, en in dit gebied” – Noord- en Zuid-Amerika – “wordt het óók veel warmer.”

“Dankjewel, Brad,” zegt Jeffries quasi-overtuigd. “Heb je nog andere toekomstvoorspellingen?”

“Er is geen toekomst.”

Deel
Tweet