Beeld: BBC

Toen de Britse premier Theresa May gisteren haar acte de présence gaf op het kiesdistrict Maidenhead, was ze in bijzonder goed gezelschap. Niet alleen zij, maar ook Elmo stelde zich namelijk verkiesbaar – of eigenlijk vooral Bobby Smith en zijn eenmanspartij Give me back Elmo, dat zich inzet voor de rechten van vaders na een scheiding.

Ook de Official Monster Raving Loony Party was aanwezig, een partij die al meedraait sinds 1983, en programmapunten heeft als ‘Schilder de helft van alle grijze eekhoorns rood,’ en ‘Werk de Britse staatsschuld weg met een creditcard.’

Zo ziet de voorman eruit:

Wie die gast is met die lange zwarte emmer (is het een emmer?) op zijn hoofd weten we niet, maar hij heet in ieder geval Lord Buckethead (ja, een emmer). Ook dit personage gaat al een tijdje mee – sinds 1987 – maar of het om dezelfde persoon gaat is niet bekend. Hij is niet bijzonder expliciet over zijn uiterlijk.

Op Twitter omschrijft hij zichzelf als volgt: “Intergalactic space lord, running to be an independent Member of Parliament for Maidenhead. Enjoys planet-conquering, dominating inferior species, and Lovejoy.”

Hij kreeg 249 stemmen.

Deel
Tweet