Voedselindustrie
  • Wakker Dier: supermarkten blijven stunten met te goedkoop vlees

    Wakker Dier: supermarkten blijven stunten met te goedkoop vlees

    Supermarkten staan al jaren voor een beladen keuze: goedkoop vlees produceren zodat je klanten de winkel in trekt, of er gewoon de normale prijs voor vragen – waardoor er ook nog wat geld overblijft voor het dierenwelzijn. Volgens het jaarlijkse rapport dat Stichting Wakker Dier hierover uitschrijft, kiezen supermarkten bij hun folderaanbiedingen nog altijd vaak […]

  •  
  • In Rotterdam wordt de eerste drijvende boerderij ter wereld gebouwd

    In Rotterdam wordt de eerste drijvende boerderij ter wereld gebouwd

    Mensen zijn heel goed in voortplanten. En dus zal in 2050 de wereldbevolking waarschijnlijk de 10 miljard aantikken. Één van de gevolgen is dat steden steeds groter worden en bruikbare landbouwgrond schaarser. Een groep Rotterdamse ondernemers is daarom begonnen met het bouwen van een mogelijke oplossing: een drijvende boerderij. En het wordt de eerste ter […]

  •  
  • Een Londens metrostation vindt dat we komend jaar wel wat minder vlees mogen eten

    Een Londens metrostation vindt dat we komend jaar wel wat minder vlees mogen eten

    SPOTTED at Clapham Common: The UK’s first-ever vegan tube takeover! #GoVegan2017 https://t.co/l4G6bhuDw1 pic.twitter.com/kRCzPj7YEE — PETA UK (@PETAUK) 31 december 2016 Het Londense metrostation Clapham Common heeft het niet zo met reclame. Liever gooien ze de muren vol met kattenplaatjes, of zoals nu: met afbeeldingen van koeien, kippen en varkens, met daarbij het vriendelijke verzoek om […]

  •  
  • Van afgekloven citroenrestjes kun je prima handzeep maken

    Van afgekloven citroenrestjes kun je prima handzeep maken

    Wat moet je met die uitgedroogde en eventueel afgekloven schijfjes citroen uit lege cocktailglazen? Precies, weggooien. Of je maakt er natuurlijk handzeep van, zoals het wodkalabel 42Below gedaan heeft. De afgedankte citroenrestjes die 42Below gebruikt, worden verzameld in bars in Australië en Nieuw-Zeeland. Eerst worden die citroenen gekookt. De damp daarvan wordt verzameld, en dan […]

  •  
  • Van winkel tot varken: hier komen die overheerlijke snoepjes helaas vandaan

    Van winkel tot varken: hier komen die overheerlijke snoepjes helaas vandaan

    Je kunt ze moeilijk over het hoofd zien. Bij de kassa’s van tankstations en supermarkten smeken ze om je aandacht met hun esthetische figuren en bonte kleuren. We hebben het natuurlijk over snoep, in alle soorten en maten. Veel snoepgoed zoals drop en gummibeertjes is gemaakt op basis van gelatine. Maar waar komt dat bestanddeel […]

  •  
  • Albert Heijn importeert sinds kort water van de andere kant van de wereld

    Albert Heijn importeert sinds kort water van de andere kant van de wereld

    Via Albert Heijn verkoopt sinds kort een nieuw soort water dat helemaal uit Fiji komt, en daar ook nog eens uit vulkanen gewonnen wordt in plaats van uit bronnen. Het is ontzettend speciaal dus, maar er valt genoeg kritiek op te verzinnen. Een zekere Bart de Vries had dat snel door en vroeg zich (terecht) […]

  •  
  • McDonald’s test een ‘gezondere’ kipnugget met minder ingrediënten

    McDonald’s test een ‘gezondere’ kipnugget met minder ingrediënten

    McDonald’s is momenteel een nieuwe versie van de kipnugget aan het testen in de VS, die gezonder, natuurlijker en vooral simpeler is dan de huidige variant. Althans, volgens het bedrijf natuurlijk. Tot nu toe is nog niet verklapt of de nieuwe nugget ook internationaal in productie zal gaan. Het precieze recept is ook nog niet […]

  •  
  • Waarom staat dit nog niet op onze boodschappen?

    Waarom staat dit nog niet op onze boodschappen?

    Beeld je je favoriete zak chips in. Of een reep van de lekkerste chocola. Kijk jij bij het kopen daarvan überhaupt langer dan een paar seconden naar de calorieën ervan? Je weet zelf allang dat beide keuzes niet echt gezond zijn. Maar stel dat je bij aankoop meteen zou zien hoeveel je moet bewegen om […]

  •  
  • Negatief keurmerk voor voedsel zou veel beter werken dan alle positieve varianten

    Negatief keurmerk voor voedsel zou veel beter werken dan alle positieve varianten

    In 2014 kwam Arjen Lubach landelijk in de spotlights toen hij op briljante wijze fel uithaalde naar de keurmerkvinkjes die op supermarktproducten staan. Die vinkjes, die op het eerste gezicht uitschreeuwen dat de producten waar ze op staan supergoed zijn voor de wereld en je gezondheid, bleken het eigendom van de grote spelers in de […]

  •  
  • Met deze app krijg je voor een prikkie eten van restaurants bezorgd dat anders weggegooid zou worden

    Met deze app krijg je voor een prikkie eten van restaurants bezorgd dat anders weggegooid zou worden

    Voedselverspilling is een groot en raar probleem, eigenlijk. Gemiddeld gooien we in Nederland jaarlijks tussen de 83 en 151 kilo voedsel per persoon onnodig weg. Wereldwijd ligt dat getal nog hoger. Tegelijkertijd hebben bijna 800 miljoen mensen te weinig eten om een actief leven te leiden. En dat terwijl we wereldwijd genoeg voedsel produceren om […]

  •